Jul

Festiwal Ireny Jarockiej Gdańsk, 5.08.2023 o godz.19:00

Już po raz trzeci, 5.08.2023 w sobotę o godz.19:00, w pięknie położonym Tatrze Leśnym w Gdańsku, ul. Jackowa Dolina 45, odbędzie się spotkanie z piosenką Ireny w ramach Festiwal Ireny Jarockiej.Gwiazdą wieczoru tegorocznego Festiwalu Ireny Jarockiej będzie wspaniała Grażyna Łobaszewska, którą Irena bardzo lubiła i ceniła. Podczas III edycji Festiwalu organizatorzy uhonorują Grażynę Łobaszewską za Jej wkład w rozwój i popularyzację muzyki, wokalistka otrzyma Nagrodę Ireny Jarockiej – Karminowego Motyla. Pani Grażyna Łobaszewska obchodzi w tym roku 50-lecie pracy artystycznej. Festiwal Ireny Jarockiej ma na celu promowanie wokalistów, głownie wchodzących w świat muzyki. Ich udział w konkursie wokalnym, ma im pomóc zaprezentować się szerszej publiczności, a ufundowane nagrody pieniężne i rzeczowe mają ułatwić im początek kariery muzycznej. Festiwal ma na celu również podtrzymanie pamięci o wybitnej piosenkarce Irenie Jarockiej i prezentowaniu Jej bogatego dorobku muzycznego oraz aktorskiego.